Brel möter piafBrel möter piaf

Brel möter Piaf - rebellen & sparven.

Konsert

Åsa Fång och Christopher Wollter är tillbaka på scenen!

Boka din biljett

Om showen

Åsa Fång och Christopher Wollter är tillbaka i stan med med kapellmästare Bernt Andersson och ger en exklusiv föreställning den 28 november. Denna gång kommer de med en femhövdad orkester med stråk och blås, nya arrangemang och utökad repertoar. Åsa och Christopher dyker ner i den franska låtskatten där de möter chansontraditionens två giganter, Édith Piaf och Jacques Brel. Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges ur två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden. Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och Non, je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson, piano och dragspel, Karolina Weber Ekdahl (violin och viola), Johan Alenius (klarinett, träblås, flöjt, saxofon) Michael Krönlein, kontrabas, och Per Melin, trummor.

“Roar och imponerar” – Svenska Dagbladet “Suveränt! Helt oemotståndligt! Tillsammans är de oslagbara. Som lyssnare blir man lycklig och varm.” – Skånska Dagbladet “Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag.” – Sydsvenskan “Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning.” – Norrköpings Tidningar ”Ett professionellt mästerverk från första till sista stund. Suverän underhållning.”–Ale kuriren ”Två timmar med bultande hjärtan, krossade hjärtan, längtan, svek, uppbrott, svärta och försoning följer. Kort sagt, allt det som verkligen betyder något i allas våra liv. Jag vacklar ut från salongen rätt känslomässigt omtumlad. En häftig känsla.” -Norrbottens-kuriren ”Bernt Andersson är en genial ackompanjatör… han får tonerna att bli målningar”– Ystads Allehanda

Christopher Wollter har sedan sin examen från Teater¬ och operahögskolan i Göteborg jobbat på landets största scener såsom Stockholms stadsteater, Dramaten, Cirkus, Göteborgsoperan och Oscarsteatern. Han började med Brel i Brel – rakt in i hjärtat på Vasa¬teatern i Stockholm. Han har rosats i succéer som Så som i himmelen på Oscarsteatern eller som von Trapp i Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. Ett axplock av roller är Freddie i Chess, Chris i Miss Saigon på Göteborgsoperan samt titelrollen i Doktor Zjivago på Malmö Opera och senast som huvudrollen i Ibsens En Folkefiende på Västmanlands teater. Han har underhållit på Allsång på Skansen, Doobidoo, Lotta på Liseberg och som solist med Radio¬symfonikerna i SVT:s Trettondagskonsert i Berwald¬hallen. Bland hans 30¬tal scenproduktioner kan även nämnas Vem är rädd för Virginia Woolf, Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egen monolog Göran och Kärleken. Man kan se Christopher i flera TV¬-serier och filmer – i bl a Camilla Läckbergs Lyckoviken, Heder, Nattryttarna och i Netflix¬ produktionerna Störst av allt och Dancing Queens.

Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning ”Edith Piaf – Livet och Kärleken ” och föreställningen ”Brel möter Piaf – rebellen och sparven” fångar det som blivit Åsa Fångs signum; en mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken. Åsa är aktuell som Kicki i Mamma Mia! - The Party på Rondo i Göteborg och har haft roller i flera stora musikaler som b la Matilda, Miss Saigon, Billy Elliot, Cabaret, Jesus Christ Superstar, Spelman på taket, Rivierans Guldgossar m. fl. För rollen som Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ – vann hon en Guldmask. Åsa medverkade även i Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow. Åsa har gett ut cd:n ”Åsa Fång sjunger Edith Piaf – La vie et l ́amour” och är gästsolist i flera skivproduktioner. Hon har även synts i en rad TV- produktioner såsom “Så ska det låta” och ”Doobidoo” och medverkar i filmerna om Johan Falk.

Föreställningen är på svenska med franska inslag Ca 2 tim och 10 mi

Kommande speltillfällen

Inga kommande speltillfällen

  Inför besöket

  • Föreställningslängdca 2 timmar
  • Spelas28 nov 2023
  • GenreKonsert
  • ÅldersgränsIngen
  • PrisFrån 550 kr

  Recensioner

  “Roar och imponerar”

  Svenska Dagbladet

  “Suveränt! Helt oemotståndligt! Tillsammans är de oslagbara. Som lyssnare blir man lycklig och varm”

  Skånska Dagbladet

  “Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag”

  Sydsvenskan

  ”Ett professionellt mästerverk från första till sista stund. Suverän underhållning”

  Ale Kuriren

  “Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning”

  Norrköpings Tidningar

  ”Två timmar med bultande hjärtan, krossade hjärtan, längtan, svek, uppbrott, svärta och försoning följer. Kort sagt, allt det som verkligen betyder något i allas våra liv. Jag vacklar ut från salongen rätt känslomässigt omtumlad. En häftig känsla.”

  Norrbottens-kuriren

  Bernt Andersson är en genial ackompanjatör… han får tonerna att bli målningar”

  Ystads Allehanda

  Fler föreställningar

  Vanliga frågor och svar

  • Hittar du inte svar på din fråga och vill få hjälp?

   Showtic Gästservice kan hjälpa dig med alla frågor kring föreställningar som spelar på China Teatern, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger Börs, Golden Hits, Vallarna och Wallmans. Maila på info@showtic.se eller ring 0771 - 13 43 00.

   Du kan även besöka vår kundservicesida för mer hjälp.

  • Kan jag köpa presentkort?

   Ja, presentkort finns att köpa här

  • Hur får jag mina biljetter?

   Det skickas oftast i ett kvittomail till den e-postadress som anges i köpet. Via detta kvittomail kan man ladda ned sina biljetter, med undantag för de dinnershows som ej har biljetter utan har ditt namn på gästlistan när du kommer på plats.

   Vissa arenor erbjuder postleverans av biljetten när du gör ditt köp, då behöver detta val göras innan betalning sker för att du skall kunna ta emot dina biljetter hem till din brevlåda.

   Avvikelser kan förekomma beroende av biljettsystem, arena eller streamingtjänster. Läs alltid köpvillkoren i kassan för att vara säker på hur din leverans sker.

  • Vad gäller för vidareförsäljning av biljetter?

   Biljetter får endast köpas för personligt bruk och får inte användas kommersiellt. Det innebär att biljetter inte får inköpas och/eller vidare försäljas i kommersiellt syfte.

   Biljetter får inte heller erbjudas i tävlingar eller i samband med erbjudande av annan produkt eller tjänst utan skriftligt medgivande från Showtic och/eller den ansvariga arenan/arrangören/leverantören.

   Biljetter som ej är personliga kan man ge bort eller sälja om man ej kan besöka evenemanget.

  • Var vänder jag mig när jag vill boka hotellpaket?

   Allt gällande hotellpaket kan du läsa här

   För att komma i kontakt med Nöjesresor som har hand om detta: Nöjesresor direkt på 08 - 500 000 44 eller hotellpaket@nojesresor.se

   Vid bokning av hotellpaket är det Nöjesresors bokningsvillkor som råder.