Kulturbärarna 1080x1350Kulturbärarna 1920x1080
Kulturbärarna logo

Kulturbärarna

Södra Teatern, Stockholm27 dec. - 30 dec.Teater

En komisk flermansmonolog av och med Andreas T Olsson

Om föreställningen

Kulturbärarna en komisk flermansmonolog med bara bärande roller.

Efter att i tio år ha spelat sin hyllade enmanskomedi Sufflören på Dramaten hade Andreas T Olsson premiär för sin nyskrivna monolog på Oscarsteatern, hösten 2022. Kulturbärarna är skriven i samma anda som Sufflören och precis som då har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Kulturbärarna har gjort stor succé och spelat för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm samt under hösten på Lorensbergsteatern i Göteborg. Nu har du som missat denna superhyllade flermansmonolog åter igen möjlighet att se Kulturbärarna när den gör ett kort gästspel på Södra Teatern i mellandagarna 2023. Spelar endast 27-29 december.

Det är skådespelarna, artisterna och författarna som syns, klär helsidor i DN och får vara stjärnor på slott. Men det är många fler som är med och bär kulturlivet. I denna föreställning är det personerna bakom och vid sidan om som har huvudrollen. Möt Kulturbärarna.

I garderoben under en pågående föreställning möter vi Garderobiären som använder garderoben som kostymförråd där han låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. För att nämna några.

– Tonen och tilltalet är detsamma, men Kulturbärarna är roligare. Och oroligare. Ambitionen var att skapa något som slår en bro mellan institution- och privatteatern. Jag älskar Publiken. Man får gärna kalla mig publikfriare… Kulturbärarna är ett oförblommerat kärleksbrev till publiken. Ytterst handlar föreställningen om dom.

Andreas T Olsson

Föreställningslängd: Ca 1 timme och 30 minuter, utan paus

Kommande speltillfällen

5 kommande speltillfällen mellan 27 dec - 30 dec

 • Onsdag 27 dec 14:00

  Södra Teatern, StockholmPris från 495 kr / person
 • Torsdag 28 dec 14:00

  Södra Teatern, StockholmPris från 495 kr / person
 • Fredag 29 dec 14:00

  Södra Teatern, StockholmPris från 495 kr / person
 • Fredag 29 dec 18:00

  Södra Teatern, StockholmPris från 495 kr / person

Inför besöket

 • FöreställningslängdCa 1 timme och 30 minuter, utan paus
 • Spelas27 dec - 29 dec
 • GenreKomisk monolog
 • ÅldersgränsIngen åldersgräns
 • PrisFrån 495 kr

Media

Kulturbärarna bilder
Bilder Kulturbärarna
Bilder Kulturbärarna
Bilder Kulturbärarna

Recensioner

På scen review

”Välskrivet och genomtänkt, inget saknas”

- På scen

"Ett skolexempel på hur teater ska spelas" och ”Andreas T Olsson äger i Kulturbärarna”

- DN

”Härligt att få sola sig i Andreas T Olssons värld”

- SvD

” Det är en njutning att få uppleva”

Teaterstockholm.se

Fler föreställningar

Vanliga frågor och svar

 • Hittar du inte svar på din fråga och vill få hjälp?

  Showtic Gästservice kan hjälpa dig med alla frågor kring föreställningar som spelar på China Teatern, Oscarsteatern, Intiman, Hamburger Börs, Golden Hits, Vallarna och Wallmans. Maila på info@showtic.se eller ring 0771 - 13 43 00.

  Du kan även besöka vår kundservicesida för mer hjälp.

 • Kan jag köpa presentkort?

  Ja, presentkort finns att köpa här

 • Hur får jag mina biljetter?

  Det skickas oftast i ett kvittomail till den e-postadress som anges i köpet. Via detta kvittomail kan man ladda ned sina biljetter, med undantag för de dinnershows som ej har biljetter utan har ditt namn på gästlistan när du kommer på plats.

  Vissa arenor erbjuder postleverans av biljetten när du gör ditt köp, då behöver detta val göras innan betalning sker för att du skall kunna ta emot dina biljetter hem till din brevlåda.

  Avvikelser kan förekomma beroende av biljettsystem, arena eller streamingtjänster. Läs alltid köpvillkoren i kassan för att vara säker på hur din leverans sker.

 • Vad gäller för vidareförsäljning av biljetter?

  Biljetter får endast köpas för personligt bruk och får inte användas kommersiellt. Det innebär att biljetter inte får inköpas och/eller vidare försäljas i kommersiellt syfte.

  Biljetter får inte heller erbjudas i tävlingar eller i samband med erbjudande av annan produkt eller tjänst utan skriftligt medgivande från Showtic och/eller den ansvariga arenan/arrangören/leverantören.

  Biljetter som ej är personliga kan man ge bort eller sälja om man ej kan besöka evenemanget.

 • Var vänder jag mig när jag vill boka hotellpaket?

  Allt gällande hotellpaket kan du läsa här

  För att komma i kontakt med Nöjesresor som har hand om detta: Nöjesresor direkt på 08 - 500 000 44 eller hotellpaket@nojesresor.se

  Vid bokning av hotellpaket är det Nöjesresors bokningsvillkor som råder.